Negro E. vila i frid

Vi alla i Reach Sweden/ Staden är Din beklagar sorgen. Saknad är stor nu när Zamir Ramirez aka Negro E. har lämnat oss i en fysisk mening. En sann Hiphop soldat från Hammarkullen och en god vän som lämnar bakom sig ett stort musikaliskt arv och många goda minnen. Alltid ödmjuk och välkomnande. Vila i frid nu broder. Våra tankar går till hans familj och vänner.
Negro 4life!

negro

Brev till en vän
Vi alla lämnar denna plats, det är bara en tidsfråga, vi lever på lånad tid. Våra dagar är räknade, idag finns vi här men vårt liv kanske upphör imorgon i en fysisk mening utan att vi är medvetna om det. Men vissa av oss berör många personers liv och lämnar ett arv, en rikedom efter oss. En sådan person var du Negro, ditt goda skratt har lämnat ett evigt eko av goda minnen och vi kan fortfarande höra din röst och dina tankar genom din musik som stannar här för alltid bland oss, bland de höga betong husen i Hammarkullen. Saknad är stor, önskar du hade stannat längre för att se dig skratta, för att se dig uppträda, för att gå ut till parken och träna, för att höra dig berätta roliga anekdoter, för att fortsätta ha dig som granne, för att hälsa på dig på trappan när jag stressar till jobbet eller förskolan. Du var aldrig stressad och trots att du ser hård ut på bilderna hade du alltid ett stor leende i ansikten. Negro, du och din bror var mina första vänner i Hammarkullen och det betydde mycket, det har jag aldrig sagt. Jag var nyanländ i Sverige när jag såg dig uppträda i Folketshus i Hammarkullen, du pratade samma språk och okomplicerat som du är sträckte du och din bror en öppen hand. Jag har en hemlighet, jag fick smaka på din mammas anticucho före dig på din 30 årskalas, jag var nere med min dotter när din mamma grillade på gården och ni kollade på Chiles fotbollsmatch. Made in Bolivia mixtape är en av mina favorit hiphop album och Genesis följer alltid med mig i mina hörlurar. Det finns en sak som tröstar mig bror, att du var lycklig och att du var så nöjd med livet de senaste åren. Några dagar innan din 30 årsdag, vi tränade på parken, vi promenerade upp till en klippa och tittade på staden. Du hade knäckt livets kod, vi pratade om Tribulogia Sweden, om universum, om solens portal i Titicaca sjön, om din Bolivia resa och du var nöjd med livet. Du lämnade oss på topp och nu har du enats med universum, med moderjord Pachamama och med solens Gud Inti. Du är fri min vän, ekot av din musik och din skratt låter så mycket högre än alla skottlossningar bland de gråa betonghusen i orten. Du är saknad, för alltid bland oss, vila i fred Zamir aka Negro Escandaloso //

Daniel Terres

negro4life

negrorip

negrorip4

Vi, Sverige och Sydamerika hyllar dig, N.E. 4Life- N.E4Ever

negririp1Illustration av Dennis Chan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s