Stjärnorna finns här

Idag delar vi med oss ett inlägg från Zerjon Dawit för att vi dela med samma känsla och uppfattning om frågan. Zerjon är en av de dansarna men också personer vi beundrar mest på grund av hans engagemang och arbete.

VAKNA UPP !!!
Till Institutioner och festivaler där majoriteten av de som anställs och höjs upp är utländska/ icke lokal koreografer/dansare och man samtidigt inte på något sätt lyfter upp sina egna !!!
Ett Ord. SKAMLIGT. Ni är och förblir bara en plattform för andra än er lokala scen.

Istället för att hjälpa och lyfta landets egna koreografer och dansare så satsar ni på att endast supporta de utländska. Som om om de hade någon övernaturlig kraft. Guess what! Sverige ligger faktiskt långt fram i kanten. Det går inte att gömma sig bakom gamla syner att våra egna är sämre. Och om inte vi låg på den internationella nivån så måste man ändå pusha sina egna jämsides genom att erbjuda dem plats till att börja någonstans. En plats för att skina men också för att misslyckas. Att misslyckas för att sedan lyckas.

Går inte längre att skylla på kvalité eller att ni har något personligt/ konkurrerande bakomliggande tankar som står i vägen för att göra det rätta.
Utomlands så satsar de på sin lokala det är också därför de är i Sverige. Tycker det är mer än dags att man borde göra samma sak här.

Det finns många framtida stjärnor och de som just nu redan är jämsides världseliten i flera områden. Dessa stjärnor är också de som ger tillbaka genom att stolt sprida om vad som händer här i Sverige. Samma landsrepresentanter som kommer att skriva historian till nästa generation. Historia om vad som HAR gjorts och Historia om vad som INTE gjorts.

Går inte längre att blunda. Vakna Upp !!!
Stjärnorna Finns Här !!!
Twisted Mind And Feet
Zerjon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s