Ses på Storan!

DSC04152

Vi tar med oss ca. 30 personer mer oss och tackar Storan för biljetterna. En stund innan dansföreställningen Pavement kommer Staden är Din att presentera sin verksamhet. Vi är en mobil verksamhet som drivs i samarbete med KulturAtom.   Hälften av verksamheten drivs ideellt och hälften genom ekonomiskt stöd från andra verksamheter som KulturAtom, Devote och Frilagret. Vi vill ta människor till oupptäckta platser i sin egna stad och uppmana dem att bilda uppfattningar byggda på egna erfarenheter istället än fördomar. Vi sätter igång i Februari 2015 med en turnerande träningsgrupp runt 8 olika platser i staden under ett år samt kommer arrangera dansworkshops med internationella gäster och seminarier med fokus på antirasism- och diskriminering.

Med dans (breakdance) och kunskap som plattform vill vi skapa möten mellan människor över stadsdelarnas gränser  och påminna de olika kommunala verksamheter och kulturinstitutioner om hur sned representationen är i staden. Reality check! Vi vill visa hur staden ser ut samt vilken kraft finns i mångfalden.

Vem som syns, var och under vilka förutsättningar skapa normer, föreställningar om oss själva och andra samt påverka våra livschanser. Vi tror på att det behövs en mer rättvis representation som speglar bättre staden vi lever i. Staden är Din bidrar till förändring idag genom att skapa möten och uppmana fördomar med kunskap men det behövs mycket mer. Det behövs en politisk vilja och aktiva åtgärder. Vill du bli en del av Staden är Din som organisation eller verksamhet eller delta i vår träningsturnering? Tveka inte om att kontakta oss.

Medverkande: Ernesto Escobar och Daniel Terres

Länk till eventet på facebook: https://www.facebook.com/events/736583046434451/?pnref=story

Tisd 25 nov kl 18.00 – 18.30

Kvällen inleds med denna presentation, fortsätter med dansföreställningen Pavement och avslutas med ett Nyfiken-på-samtal av Salen Yohannes med koreografen Kyle Abraham.
Kristallfoajén
Fri entré på presentationen

Pavement- Trailer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s