Den 7 April tar vi över Storan

I ett grymt samarbete med Storan presenterar vi:

Fotograf Jonas Jörneberg

BANGAREN // EVIN AHMAD

+ EFTERSNACK: ”STADEN ÄR DIN” & ”DON’T TOUCH MY HAIR – SALEM YOHANNES”

TEATER // STORA SCENEN (GRADÄNG)

Tisdag 7 april kl 19

Pris: 100 kr // Längd: 50 min // Kristallbaren är öppen från kl 18

“Vi hajade verkligen det här med stil och mode, jag, Samra och Hulya vår standard outfit var: vit t-shirt, basketshorts, Intersport tofflor och matchade Intersport strumpor. Vi förstod aldrig grejen med att ha på sig tajta jeans och söta toppar om vi ändå bara skulle sitta på en smutsig bänk hela dagarna. Men dom som VERKLIGEN hajade det här med stil och mode det var: Linda, Sofie och Angelica.”

Bangaren är en berättelse om vänskap, drömmar och att växa upp. Om hur en som ung ständigt på olika sätt försöker att “passa in”, om hur makt fördelar sig i olika rum men också vad som händer när vuxenvärlden sviker.

Manus, regi och medverkan: Evin Ahmad

OM EVIN AHMAD:
Evin Ahmad går sista året på Skådespelarutbildningen på StDH och tar sin examen till sommaren. Hon har redan medverkat i en rad TV- och filmproduktioner. Just nu är hon aktuell i SVT:s nya serie “Blå ögon” och i “Aina 112” på TV 6. Under 2015 kommer hon att synas i Kjell Sundvalls nya långfilm ”I nöd eller lust” samt i de nya Beckfilmerna.

PRESS:

” När vi inte byggde på fasaden levde vi en vanlig vardag. Fast vanliga vardagar bland miljonprogrammen är ingen intresserad av. Vardagar äger bara medelklassen. Sen kom Evin Ahmad”  Nabila Abdul Fattah, ETC

http://www.dn.se/arkiv/stockholm/valhallavagen-kl-1845-det-ar-svart-att-se-var-skadespelaren

Nöjesguiden: http://nojesguiden.se/artiklar/jag-var-tvungen-att-fa-ur-mig-det-har

ETC: http://www.etc.se/ledare/slappna-av-du-ar-inte-hotad

Föreställningen är producerad av Stockholms Dramatiska högskola (StDH) under Evin Ahmads skådespelarutbildning. http://www.stdh.se
EFTERSNACK

20.10 – 21 Föreläsningen “Don’t touch my hair” av Salem Yohannes. belyser maktstrukturer och normer i det svenska samhället, med fokus på afrosvenska kvinnor. Salems föreläsning utgår ifrån svart hår (afrohår) som en markör för ras precis som hudfärg och i sin forskning har hon följt sju svarta tjänstekvinnor i deras uppfattningar och erfarenheter av ett professionellt utseende till jobbet.


Foto: Sandra Bohlin

OM SALEM YOHANNES
Salem Yohannes är statsvetare, entreprenör och dansare och arbetar som konceptutvecklare på SVT Nöje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s