We Are Back, SPRID ORDET!

Staden är Din är tillbaka! Numera finns vi i form av pop-ups evenemang, träningar och öppna samtal.
Tillsammans med Kultur i Väst peresenterar vi SPRID ORDET! – En nätverksträff och samtal för kulturarrangörer med engagemang i samhällsfrågor. Vi kommer att bjuda på plockmat så långt det räcker och baren kommer vara öppen.
Som gäster har vi Sabrin Jaja från Pantrarna samt Futuro Berg från Cinema Politica och Kulturell Uppercut i Malmö. Kom och samtala med oss samt passa på att träffa andra som brinner för kultur och förändringsarbete.SABRIN JAJA
Sabrin Jaja är ordförande i föreningen Pantrarna sen 2 år tillbaka. Hon har bland annat varit med och utformat pantrarnas kulturverksamhet och arrangerat festivalen Speak Your Mind som haft gäster som Talib Kweli och Dead Prez tillhörande världseliten inom hiphop. År 2016 arrangerade föreningen för första gången Ortens Konstfestival där verk från ca 30 konstnärer från orten ställdes ut. Festivalen öppnade för en ny plattform inom konst och förnyade diskussionen om vem som får definiera och skapa konst i Sverige.FUTURO BERG
Futuro Berg är fotograf född i Santiago, Chile. Hans inspiration kommer från urban exploration, street culture och arkitektur. I hans arbete är alltid männinskan i fokus. Futuro har studerat Freds- och konfliktvetenskap samt deltagit i en mängd olika icke-statliga organisationer. Sedan några år tillbaka är han en av projektledarna för Cinema Politica Malmö, en organisation som vill sprida och främja oberoende politiska dokumentärer med fokus på ämnen som miljöfrågor, krig och konflikter, kolonialism, genusfrågor, osv. Cinema Politica uppmuntrar också människor att diskutera dessa frågor på ett öppet och informellt sätt. Han är också aktiv inom organisationen Kulturell Uppercut, vars huvudsakliga syftet är att producera kultur i en mängd olika former, samt att skapa en fysisk och icke-fysisk plats för att underlätta skapandet av kultur för både professionella och amatörer.

Platsen: Back EAT
Datum: 28 0kt
Tid: kl 18 -21 30

Fri Entré

11150713_1585304145061953_4049137025529262479_n

Schema
18:00 Insläpp
18:20 Staden är Din och Kultur i Väst öppnar evenemanget
18: 40 Futuro
19: 10 Mingel/paus
19: 30 Sabrin
20: 00 Panelsamtal/frågestund
20: 30 Mingel och musik
21:30 Slut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s